Тигровото око е камък на бизнеса

Тигровото око е почитано от древни времена. В Шумер от него правили амулети, поставяли го в очите на статуите. В Индия приемали тигровото око за защитен камък. Вярвали, че той отблъсква приближаващи хищници. Тигровото око било посветено на бог Шива.

В Африка и Австралия камъкът бил използван за тотемни символи и амулети на вождовете, символизиращи родовата власт и мощ.

Римските войници носели тигрово око в себе си, вярвайки, че то ги пази по време на битка. Върху камъкът гравирали магически символи за защита.

Благодарение на високата си енергетика тигровото око се използва за защита и днес.

Бутикови бижута Love&Life

Бижута от тигрово око е добре да се носят на събития с голямо струпване на хора, там където е възможно да попаднете на неуравновесени личности и енергийни вампири.

Тигровото око повишава интуицията и смелостта. Едно от най-уважаваните свойства на минерала е да привлича придобивки към своя притежател. Бижута от тигрово око предпазват от разорение, помагат за връщане на дълговете и увеличение на приходите.

Бутикови бижута Love&Life

Бижута от тигрово око се препоръчват на бинесмени и творци. Камъкът помага на тези, които действат, а не просто мечтаят. Нерешителните и неактивни притежатели на бижута от тигрово око или ги губят или ги чупят.

Смята се, че тигровото око намалява ревността и повишава доверието към партньора.

Благотворно е действието на тигровото око и върху здравето. Литотерапевтите твърдят, че камъкът намалява артритни болки, засилва имунната система, лекува безсъние, намалява стреса, понижава кръвното налягане, възстановява циркулацията на кръв след инсулт.

Малко известно свойство на тигровото око е регулирането на апетита.

Тигровото око е подходящ камък за всички зодии, но само ако човек е активен. Особено се препоръчва носенето му от Блзнаци и Дева. На Девите дава допълнителна енергия, а на Близнаците помага да разкрият скрити таланти.

  • Публикувана в: Блог - новини
  • Created Date: 2017-03-28
  • Видяна: 1801
  • Коментари: 0

Оставете коментар