Кристали и чакри

С всяка от чакрите са свързани определени кристали.Първата чакра е разположена в най-долната част на гръбначния стълб. Тя е център на жизнеността, физическото начало, двигателните органи.

Изразява най-ниските степени вибрации. Приема и преработва енергия от Земята. 
Въздействат й  червени и черни минерали. Минералите с черен цвят - андрадит, морион,турмалин шерл, хематит, черен опал и др. успокояват целия енергиен поток, намаляват болката и засилват съпротивителните сили. Червените минерали въздействат върху кръвоснабдяването и стимулират сексуалността, ускоряват интензитета на чувствата, независимо дали те са положителни или отрицателни. Червеното премахва умората и оказва тонизиращ ефект върху организма.Минералите, които въздействат в този план, са рубин, гранат пироп, шпинел, циркон, огнен опал.
Втората чакра отговаря за темперамента. Намира се на три пръста под пъпа. Приема от вирациите на Слънцето и има оранжев цвят. Контролира физическите наслади. 
Минералите, които й въздействат, са цитрин, оранжев яспис, хелиодор. Оранжевите минерали стабилизират кръвообращението и обмяната на веществата и осигуряват интелектуална енергия. Терапията с тези минерали активира жлезите с вътрешна секреция. 
Третата чакра е на нивото на диафрагмата, на два пръста над пъпа в областта на слънчевия сплит. Има жълт цвят. Свързана е с функциите на стомаха, панкреаса и нервната система. Отговаря за емоциите.
Въздейства й цитрин, пирит, злато, топаз, флуорит, сяра. Минералите с жълт цвят влияят пряко върху нервната система в благоприятен аспект, засилват имунната система, терапията с тях се отразява добре върху състоянието на кожата. Жълтите минерали активират отделянето на стомашен сок и стимулират храносмилането. 
Четвъртата чакра е на височината на сърцето. Свързана е с осезанието. Има зелен цвят. 
Върху нея въздействат изумруд, нефрит, жадеит,амазонит, зелен яспис и др. Те са изразители на силите, които продължават и обновяват живота. Терапията с тях оказва влияние върху възстановяването на клетките и балансира състоянието на организма. Най-популярните представители, освен изброените, са и празопал, хризопраз, празем, хризокола, малахит, турмалин верделит и др. 
Петата чакра е в центъра на гърлото. Влияе на творчеството, амбициите, общуването, творчеството.
Влияе се от минерали като тюркоазът, целестинът, аквамаринът, халцедонът, синият топаз, лунният камък, перлата, опалът джиразол. Светлосините минерали символизират дълбокото спокойствие, стимулират работата на бъбреците и очистителните процеси. Терапията с тях нормализира кръвното налягане, намалява мускулното напрежение и успокоява дишането. 
Шестата чакра се намира между и над веждите в областта на „третото око“. Отговаря за интуицията, интелекта, контролира чувствата и волята. Цветът й е индигов.
Влияе се от содалит, лазурит, аметист, сапфир, флуорит. Когато тази чакра получава достатъчно енергия, у човек изчезват страховете, депресията, чувството за несигурност. Тя дава сили и на вдъхновението. Тъмносините минерали освобождават отрицателна енергия от човека и стимулират мисленето. Те съдействат и за въстановяване на нервната система. 
Седмата чакра е на върха на главата. Вибрациите й са с най-висока честота.
 Цветовете й са виолетово, бяло и златисто.Освен минералите с тези цветове, изключително добро въздействие върху нея оказват диамантът и планинският кристал. Виолетовите минерали оказват влияние върху белия дроб и снабдяването на мозъка с кислород, прогонват безпокойството. За постигане на ефект тук се разчита на аметист, флуорит, чароит. Белите минерали са в състояние на стимулират хора с висок умствен и духовен потенциал. Преди използването им се препоръчва терапия със сини или зелени камъни. Ефектът се получава от работа с кахолонг, хаулит, млечен опал, албит. Златистият цвят при хелиодора, слънчевия камък, халкопирита и златото провокира веселие и радост. Повишава телесната температура и осигурява жизненост. 
Енергията от космическата среда навлиза в тялото през чакрите и познанията за този процес, за взаимосвързаността му с различните минерали, може да ни помогне значително да подобрим качеството на физическото.
  • Публикувана в: Блог - новини
  • Created Date: 2016-11-15
  • Видяна: 538
  • Коментари: 1

коментар

Created By 2016-11-15 15:43:37 Публикувано от Милена Котева Comment Link
Съгласна съм, че енергията, която навлиза през чакрите може да ни помогне да подобрим качеството на физическото тяло.

Оставете коментар