Пентаграмът – древен символ

Съществува спор в историческата наука кога за първи път е бил употребен символът на пентаграма. Датировката на този символ варира между 8200 г. и 4000 г. назад във времето. За родина на пентаграмата се сочат Шумер и Вавилон.

Като астрономическа схема на движението на планетата Венера, пентаграмът се появява първоначално 4000 г. пр. н. е. в Месопотамия. Също така пентаграмът е египетски и шумерски знак за звезда. В египетските гробници небето се обозначавало с пентаграм. 

Пентаграмът е и един от символите в енергийната система Изис Сейким, която води своето начало също от Египет. 

Пентаграмът – древен символ   Пентаграмът – древен символ   Пентаграмът – древен символ

Пентаграмът представлява пет велики и разумни течения в живата природа – течения на енергия и светлина, които индусите наричат „прана“ или „течения на живота“. Това са пет велики центъра, в които стават разумни процеси. Те съчетават в себе си пет положителни и пет отрицателни сили. Възходящите или положителните сили, се намират по върховете на Пентаграма, обърнат с върха си нагоре, а низходящите или отрицателните се намират във вътрешния петоъгълник, обърнат с върха надолу. 

 Пентаграмът е символ на петте велики принципа: Любов, Мъдрост, Истина, Правда и Добродетел. Това са петте качества, които трябва човек да изработи в себе си, за да стане съвършен. 

Love&Life създаде за Вас колие от черен оникс с висулка сребърен Пентаграм.

  • Публикувана в: Блог - новини
  • Created Date: 2017-01-09
  • Видяна: 946
  • Коментари: 0
Tags:

Оставете коментар