Препоръки за съхранение и употреба на бижута

1. Избягвайте допир с вода и не се къпете с бижута. Сваляйте ги преди влизане в басейн, сауна, вана, джакузи, плаж. Солената вода, както и хлорът в басейните променя цвета на бижутата.


2. Сваляйте своите бижута преди изпълнение на домашните задължения, защото допира с перилни и други препарати може да доведе до сериозни естетически промени в тях. 

3. Слагайте своите бижута едва след като сте нанесли лосион за тяло и парфюм, защото козметичните продукти могат да увредят металните елементи и да намалят блясъка на кристалите.

4. Преди фитнес или друг вид спортна тренировка непременно сваляйте своите бижута, защото има вероятност да се деформират или скъсат. Бижутата са фини и не издържат на удари.

5. Пазете бижутата си от силни топлинни източници, като радиатори и печки, защото това може да доведе до обезцветяване на камъните и сериозно увреждане на бижутата.

6. Позлатените и посребрени бижута е  добре да се пазят от препарати за миене на чинии, сапун, оцет, сода. Това не важи за сребърните изделия проба 925, но те също е препоръчително да се пазят старателно.


  • Публикувана в: Блог - новини
  • Created Date: 2017-09-20
  • Видяна: 2248
  • Коментари: 0

Оставете коментар