Мъжкото колие от древността до днес

В каменната ера мъжете са носели колиета от зъбите и ноктите на уловените от тях животни, като символ на тяхната смелост и успех.

Постепенно и полускъпоценни камъни започнали да украсяват  мъжките колиета. Разноцветните кристали били предпочитани не само заради красотата си, но и заради лечебните си свойства. 

Най-старите данни за използване на минералите като лечебно средство са намерени върху египетски папирус, датиран към 16 в. пр. н е.  Други папируси, писани от 13 до 10 в. пр. н. е., дават сведения за използване на стрити на прах минерали за налагане на рани, за приготвяне на минерална боя за ритуални сцени и за използването на скалпели от обсидиан. През този период някои от обработените минерали започват да се ценят като скъпоценни камъни и цената им се изравнява с тази на златото, а в някои случаи я надвишава.

Мъжкото колие от древността до днес   Мъжкото колие от древността до днес   Мъжкото колие от древността до днес

Хиляда и петстотин години преди н. е. излиза на бял свят т. н. папирус на Еберс, намерен в египетска Тива. В него се дават рецепти за лечение, в част от които се използват минерали. Седем века пр. н. е. е създадена библиотеката на асирийския крал Ашурбанипал, която се състои от 25 000 клинописни плочки. Тя съдържа преписи на текстове отпреди хиляда години. Наред с данните за развитието на живота и науките в Месопотамия, сред тях фигурират и указания за използването на минералите за лечение. 

Днес мъжете носят колиета от естествена кожа, благородни метали и полускъпоценни камъни.

Love&Life създаде за Вас мъжки колиета от слонова кост, черен оникс и лава – чудесен подарък за всеки успешен мъж.

И няколко съвета: 

Когато ви подаряват минерал, платете го символично с дребна монета- по този начин и подсъзнанието ви ще го приеме, той ще се свърже по-дълбоко с вас. 

Ако други хора искат да разгледат вашите камъни за терапия, след допира до техните ръце ги поставете за малко под течаща вода. 

При покупка на минерал се отдайте на влечението на сърцето си към него, без да се притеснявате дали той ви съответства зодиакално. Ако бъдете привлечени от цвета, формата или шарките на даден камък, купете го - тази инвестиция ще ви се върне многократно. Нещо повече - след време ще разберете, че точно той ви е бил необходим.


  • Публикувана в: Блог - новини
  • Created Date: 2016-12-18
  • Видяна: 1229
  • Коментари: 0

Оставете коментар