Рутилов кварц, Бял жадеит, сребро 925

  • 169.00лв.
Mercedes-Benz   Коледа идва с подаръци от Love&Life   Коледа идва с подаръци от Love&Life
Количество:

Рутилов кварц - 10 мм

Бял жадеит - 10 мм

Сребро 925

Рутиловият кварц, по-известен като Косите на Венера, е камък с уникални свойства.

Чистите кристали на този минерал са любими на колекционерите, заради красивите и необичайни образувания в тях, наподобяващи игли и звездни лъчи.

Най-популярни сред колекционерите са камъните с червен цвят, независимо от факта, че са доста малки – не повече от 1 карат.

Египетските жреци са едни от първите, които насочили своето внимание към магическите свойства на рутиловия кварц. Камъкът бил популярен и сред медиуми и гадатели, защото се считало, че засилва ясновидските способности на своя притежател.

От рутилов кварц се изработвали и талисмани за хората на изкуството. Смятало се, че камъкът им позволява максимално да проявят своите таланти и умения. Рутиловият кварц предпазвал и от творчески застой.

Според литотерапевтите Рутиловият кварц увеличава многократно сексуалната енергия на своя притежател. Привлича богатство и успех, носи късмет в личните дела, стимулира физическата страст и възвишената духовна любов.

Смята се, че колие от Рутилов кварц забавя процеса на стареене, премахва тъгата и самотата.

На Изток рутиловият кварц е наричан Философския камък на Изтока. Смята се, че камъкът развива свръхестествени способности в своя собственик.

В някои страни се смята, че изделията от рутилов кварц даряват дълголетие. Литотерапевтите твърдят, че този минерал повишава имунитета, облекчава простудни заболявания, както и заболявания на гърлото и дихателните пътища.

Съществува мнение, че зелено-сивите минерали помагат за укрепване на нервната система, нормализират съня и премахват безсънието.

Рутиловият кварц влияе най-силно на чакрата на слънчевия сплит.

Рутиловият кварц ефективно интегрира енергия от всички нива. Той повишава активния импулс на кварца и е много добър вибрационен лечител. 

В духовен аспект за рутиловия кварц се смята, че притежава идеалното количество космическа светлина и осветява душата, благоприятства духовното израстване. Той пречиства и зарежда с енергия аурата. Извлича негативнта енергия и премахва преградите пред духовния прогрес, оставяйки миналото на заден план. 

Рутиловият кварц е подходящ за терапевтите и съветниците, тъй като пречиства негативната енергия от пациента и в същото време поддържа енергийното ниво чрез емоционално отпускане и противопоставяне на тъмните страни на душата. Той създава щит срещу психически атаки.

Рутиловият кварц може да бъде използван при лечение на травми от минал живот - за изтегляне на болестта от миналото  и за подобряване визията за събития от минали животи, които засягат настоящия. Спомага за достигане до същността на проблема и придобиването на яснота за последствията от минали действия.

Психологически рутиловият кварц достига корена на проблемите, улеснява преходите и смяната на посоката. В емоционално отношение премахва лошото настроение и действа като антидепресант. Той освобождава от страхове, фобии и безпокойства, понижава тревожността, насърчава прошката на всички нива.


Напишете мнение

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър


Стандартни размери на пръстени

Можете да измерите обиколката на пръста си с лента и след това да я наложите върху линия. Това е обиколката на вашия пръст в мм.


Европа

САЩ

България

/обиколка в мм/

Диаметър в мм

11

6

51

16.0

14

7

54

17.0

17

8

57

18.0

20

9

60

19.0

23

10

63

20.0Стандартни размери на гривни:

размер на китката 
(в inches)

размер на гривната
(в inches)

размер на гривната
(в cm)


6-1/2"

7"

17.75 cm


6-3/4"

7-1/4"

18.50 cm


7"

7-1/2"

19.00 cm


7-1/4"

7-3/4"

19.75 cm


7-1/2"

8" up

21.50 cm


Стандартните размери на гривните са7" за жени и 8" за мъже. Приблизителниятразмер на китката се определя с шивашкиметър увит около китката, под кокалчетона китката.Стандартни дължини на колиета:

размер на колието
(в inches)

размер на колието
(в cm)

 

16"

40.60 cm

колие по врата

17-18"

43-45.70 cm

колие на ключицата

20"

50.80 cm

няколко см под ключицата

22"

55.90 cm

около деколтето

24"

61.00 cm

под деколтетоПрепоръчани