Литиев кварц и сребро 925

  • 499.00лв.
Mercedes-Benz   Коледа идва с подаръци от Love&Life   Коледа идва с подаръци от Love&Life
Количество:

Литиев кварц 10-20 мм и сребро 925

дължина ма гривната 25 см

Цената е за един брой

Литиевият кварц се препоръчва на всеки, който страда от пристъпи на паника и всички тревожни физически реакции, които ги придружават. Спокойната и любяща енергия на литиевия кварц може да ни помогне да си възвърнем контрола върху нашата реакция на стрес, както емоционално, така и физически. Помага ни да поемем дълбоко въздух, да се центрираме отново в настоящия момент и да си напомним, че заплахата е само в ума ни, не е истинска заплаха във външния свят, която изисква отговор. Литиевият кварц е фантастичен талисман за всеки, който приема антидепресанти или други лекарства за психично здраве.

Литиевият кварц има много спокойна енергия, която ни помага, когато се чувстваме тревожни или уплашени. Помага ни да спрем и действително да забележим чувствата в тялото си, мислите в ума си и емоционалните заключения, които правим. Това ни кара да бъдем малко подозрителни към непосредствените си емоционални заключения, особено ако ни карат да се чувстваме безпомощни или ужасени. Понякога стигаме до грешни заключения по навик или поради погрешни вярвания, или може би просто бързаме напред с непълна информация. Литиевият кварц ни приканва да забавим темпото.

Литиевият кварц е рядък прозрачен кварц с литиеви включвания, които придават на кварца мек розово-лилав нюанс.Този кварц се добива само в Бразилия на занаятчийско ниво с ниско въздействие върху околната среда.

Литият се използва за клинично лечение на психични разстройства от средата на 20 век. Литиевият кварц е духовен талисман, който може да ни помогне да управляваме по-добре безпокойството, паник атаките и депресията. Неговата енергия може да ни помогне да разберем първопричината за нашия дистрес и да направим подходящи промени, за да поддържаме психическото си благополучие.

Литият се намира както в седиментни, така и в магмени скали. Но литиевият кварц се образува само в магматичния процес, когато хидротермалните вени съдържат магма и течна вода. Поради високото налягане, водата остава в течна форма. Горещата вода разтваря различни минерали в оригиналната скала и забавя процеса на растеж на нови минерали като кварц. Тъй като кварцът бавно расте, той може да придобие тънък филм от литий, който се е разтворил в горещата вода. Докато чистият литий е сребристо-бял, когато взаимодейства със силициев диоксид, той придава на кварца розово-лилав оттенък. Тъй като кварцът продължава да расте, той ще покрие литиевия слой, оставяйки лития обвит вътре. В някои случаи литият ще бъде открит както от вътрешната, така и от външната страна на кварцовия кристал.

Литият е самороден елемент, мек сребристо-бял метал, с най-малко тегло от всяко твърдо вещество. На Земята той никога не се появява свободно, както други метални елементи като злато, сребро или мед. Вместо това литият винаги се намира като химическо съединение, смесено с други местни елементи, за да се създаде минерал или скала

През 1949 г. Джейд Кейд (1912-1980), австралийски психиатър, популяризира използването на литий за лечение на „маниакална депресия“. Литият става първото ефективно лекарство за лечение на психични заболявания. Днес той остава основното лекарство за лечение на биполярно разстройство.

Напишете мнение

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър


Стандартни размери на пръстени

Можете да измерите обиколката на пръста си с лента и след това да я наложите върху линия. Това е обиколката на вашия пръст в мм.


Европа

САЩ

България

/обиколка в мм/

Диаметър в мм

11

6

51

16.0

14

7

54

17.0

17

8

57

18.0

20

9

60

19.0

23

10

63

20.0Стандартни размери на гривни:

размер на китката 
(в inches)

размер на гривната
(в inches)

размер на гривната
(в cm)


6-1/2"

7"

17.75 cm


6-3/4"

7-1/4"

18.50 cm


7"

7-1/2"

19.00 cm


7-1/4"

7-3/4"

19.75 cm


7-1/2"

8" up

21.50 cm


Стандартните размери на гривните са7" за жени и 8" за мъже. Приблизителниятразмер на китката се определя с шивашкиметър увит около китката, под кокалчетона китката.Стандартни дължини на колиета:

размер на колието
(в inches)

размер на колието
(в cm)

 

16"

40.60 cm

колие по врата

17-18"

43-45.70 cm

колие на ключицата

20"

50.80 cm

няколко см под ключицата

22"

55.90 cm

около деколтето

24"

61.00 cm

под деколтето