Планински кристал клас АААААА и сребро 925

  • 130.00лв.
  • Наличност:1
  • Производител: Love&Life Jewelery
  • Модел: Планински кристал клас АААААА и сребро 925
Количество:

Фасетиран Планински кристал - 8 мм. Клас АААААА. Сребро 925.

От древни времена планинският кристал е обвит с ореола на тайнственост. Легендите разказват, че кристалът е завръзнала чрез магия вода, която никога отново няма да върне първоначалната си форма.

В миналото от кристала изработвали ритуални предмети. Някои от археологическите находки са достатъчно странни и необясними. Пример за една от тях са кристалните черепи, открити в храмовете на маите.

Интересни оптически свойства открили в планинския кристал древните китайци. Те започнали да правят от минерала очила и лупи.

На планинския кристал особено внимание обръщал и известният бижутер Карл Фаберже.

Изделията от планински кристал често се асоциират с магии и вълшебства. Достатъчно е да си припомним най-известния атрибут на гадателките – кристално магическо кълбо.

Този камък наистина притежава особени свойства. Най-известното от тях е способността му да дарява своя притежател с ясновидски способности, затова кристалът е толкова популярен сред гадателите. Предполага се, че кристалното кълбо концентрира особена енергия, която предава на прорицателя и той получава възможност да надникне в миналото и бъдещето.

Талисман от планински кристал активира умствената дейност, помага за подреждане на мислите и съсредоточаване върху най-важното. Това свойстви на планинския кристал е особено подходящо за хора на умствения труд.

Смята се, че планинския кристал излъчва положителна енергия и защитава от недоброжелатели, носи късмет.

Представителите на водните знаци могат да използват планинския кристал за постигане на вътрешна хармония и равновесие, както и за привличане на късмет в любовта.

Огнените знаци получават търпение, упоритост и целеустременост от планинския кристал.


Напишете мнение

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър