Жадеит, хематит и сребро 925

  • 65.00лв.
  • Наличност:1
  • Производител: Love&Life Jewelery
  • Модел: love4837462
Количество:

Колие от жадеит 10 мм, хематит 4 мм и сребро 925.

Дължина на колието 45 см

Твърди се, че жадеитът благославя всичко, което докосва.

Жадеитът е особено ценен от древността, заради своите метафизични свойства. Смята се, че това е камък на сънищата, който подпомага получаването на свещени знания от духовния свят по време на сън. Жадеитът е силен защитен талисман, осигуряващ дълъг живот и спокойна смърт. Има изключително силни лечебни свойства. Жадеитът е камък на късмета и приятелството. Жадеит означава мъдрост, събрана в спокойствие. 

Жадеитът е камъкът на спокойствието по време на буря. Действието му балансира нервите и успокоява сърдечния ритъм. 

Камъкът е мощен антиоксидант и е отличен за лечение на бъбреци, далак и надбъбречни жлези. Полезен е за костите и ставите, особено за бедрата, както и за лечение на бактериални и вирусни инфекции, цистит. 

Жадеитът е и камък на мечтите, който освобождава от негативни мисли и раздразнителност и успокоява ума. Стабилизира личността, интегрира ума с тялото, дава на своя притежател увереност.

В Азия Жадеитът е почитан като благороден камък. В древността, неговото използване за лечение е било подчинено на строги закони и счупването на предмет от жадеит незабавно се наказвало със смърт. Камъкът се смятал за средство за лечение на всички болести.

В древна Гърция жадеитът е смятан за камък, вдъхновяващ ума за бързи и точни решения, затова търговците задължително държели парче жадеит в дясната си ръка по време на сделки. 

Жад е името, споделяно от два различни минерала - Нефрит и Жадеит. Въпреки, че имат различен състав, твърдост, плътност и кристална структура, камъните са подобни на външен вид и с еднакво ценни метафизични свойства. И двата камъка са познати с красивите си маслиново зелени нюонси, но има някои различия:

Нефритът обикновено се среща в кремаво бяло, средно до дълбоко маслинено зелено, кафяво и черно. Има гладка повърхност с восъчен блясък. Цветът на Жадеита може да бъде бяло-сиво зелено, листно зелено, синьо или синьо-зелено, изумрудено зелено, лавандулово, розово, червено, оранжево, зеленикаво-черно или черно. Повърхността на жадеита е твърда и лъскава, по-пореста от Нефрит и обикновено е по-скъпа. Полупрозрачен, изумрудено зелен жадеит, оцветен от следи от хром, се нарича Imperial Jade и е най-рядък и най-ценен.

Черният жадеит има силни, защитни енергии, предпазва от негативна атака, физическа или психологическа.

Синият жадеит успокоява ума, насърчава спокойствието. 

Кафявият жадеит заземява. Свързва се със земята и осигурява комфорт и надеждност.

Лавандуловият жадеит облекчава емоционалната болка. Неговата енергия е от най-високия етерен спектър.

Оранжевият жадеит носи радост и енергия.

Лилавият жадеит насърчава веселието и щастието и пречиства аурата на човека. 

Червеният жадеит е камък на енергията и разсейва страха. 

Белият жадеит помага при вземането на решения.

Жълтият жадеит е камък на оптимизма.

Напишете мнение

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър