Аметист, планински кристал, косите на Венера, котешко око, сребро 925

  • 55.00лв.
  • Наличност:1
  • Производител: Love&Life Jewelery
  • Модел: Аметист, планински кристал, косите на Венера, сребро 925
Количество:

Аметистът е символ на преданата любов. Смята се, че аметистът е камък на философите, алхимиците и мъдреците.

Минералът повлиява положително на интелектуалните способности на своя притежател, засилва паметта и разкрива талантите.

Според литотерапевтите аметистът трябва да се носи постоянно – само тогава той помага на своя собственик. Смята се, че аметистът е камък на непорочността и чистотата. Минералът премахва от своя собственик тъгата, душевната болка и тревожността. Влияе положително на психиката – успокоява и лесно и бързо поема отрицателната енергия.

Аметистът действа благоприятно на нервната и ендокринната система, намалява стреса и помага за постигането на вътрешен покой.

Рутиловият кварц, по-известен като Косите на Венера, е камък с уникални свойства. 
Чистите кристали на този минерал са любими на колекционерите, заради красивите и необичайни образувания в тях, наподобяващи игли и звездни лъчи.
Най-популярни сред колекционерите са камъните с червен цвят, независимо от факта, че са доста малки – не повече от 1 карат.
Египетските жреци са едни от първите, които насочили своето внимание към магическите свойства на рутиловия кварц. Камъкът бил популярен и сред медиуми и гадатели, защото се считало, че засилва ясновидските способности на своя притежател.
От рутилов кварц се изработвали и талисмани за хората на изкуството. Смятало се, че камъкът им позволява максимално да проявят своите таланти и умения. Рутиловият кварц предпазвал и от творчески застой. 
Според литотерапевтите Рутиловият кварц увеличава многократно сексуалната енергия на своя притежател. Привлича богатство и успех, носи късмет в личните дела, стимулира физическата страст и възвишената духовна любов.
Смята се, че колие от Рутилов кварц забавя процеса на стареене, премахва тъгата и самотата.
На Изток рутиловият кварц е наричан Философския камък на Изтока. Смята се, че камъкът развива свръхестествени способности в своя собственик.
В някои страни се смята, че изделията от рутилов кварц даряват дълголетие. Литотерапевтите  твърдят, че този минерал повишава имунитета, облекчава простудни заболявания, както и заболявания на гърлото и дихателните пътища. 
Съществува мнение, че зелено-сивите минерали помагат за укрепване на нервната система, нормализират съня и премахват безсънието.
Рутиловият кварц влияе най-силно на чакрата на слънчевия сплит.

Напишете мнение

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър