Гривна от естествени перли

  • 25.00лв.
Mercedes-Benz   Коледа идва с подаръци от Love&Life   Коледа идва с подаръци от Love&Life
Количество:

Перлите са единствения скъпоценен минерал с животински произход – минават 12 години, докато песъчинката, случайно попаднала в ръковината, се превърне в перла.

Историята на перлите е древна – в Близкия Изток и в Индия този минерал бил известен много преди новата ера. С перлите били запознати много племена в Южна Америка, особено ацтеките. В Северна Русия перлата се използва повече от 10 века. От речните перли се изработвали елементи за украса на дрехи, оръжия, икони. 

Перлите са бели, но има и перли със син, розов или жълт отенък. Срещат се и перли със сив и черен цвят. Черните перли са с най-висока цена.

Речните перли, за разлика от морските, обикновено имат неправилна форма. Повечето морски перли имат  правилна кълбовидна форма. Само най-големите морски перли в по-голямата си част са с неправилна форма.

Тъй като перлите имат органичен произход, с годините те могат да се променят. Причините за тяхното „стареене“ могат да бъдат високата влажност или прекомерна сухота на въздуха, потта, козметиката, топлината. Минералът не е вечен, но правилното му съхранение може да удължи живота му до 150 години.

Добре е да купувате перли лично за себе си или да ги получите като подарък, но задължително нови – не трябва да са носени от друг преди това. Могат, обаче , да се предават по наследство.

Цената на перлите зависи от няколко фактора – 1. Колкото по-голяма перлата, толкова по-скъпа е. 2. Перлите с равна повърхност са по-ценни. 3. Колкото по-идеална е формата на перлата, толкова цената й е по-висока. 4. Силният блясък на перлата повишава цената й. 5. Произхода на перлата също влияе на цената – морските перли са 6 пъти по-скъпи от речните.

Какво представляват култивираните перли?

Те са плод на съвместните усилия на природата и човека. Резултатът е перла с определени предварително размер, цвят и форма, докато при естествените перли тези параметри са случайни.

Първите изкуствени перли или така наречените „Римски перли“ са стъклени сфери, запълнени с парафин, покрити с перлена есенция. През миналия век е създаден нов метод за направата на изкуствени перли – сфери, покрити с лак. Най-известни и разпространени изкуствени перли са перлите „Майорка“. Тази висококачествена имитация се изработва от началото на 19 век на остров Майорка.

За производството й се използват само натурални органични морски компоненти. Това е причината перлите Майорка да имат блясък и сияние, присъщи само на истинските перли.

В Индия перлите са символ на разцвет и благополучие, в Европа – на дълголетие. Перлата олицетворява съвършенството. В Китай перлата е символ на плодородието и магическите сили, в Гърция перлата е символ на брака.

Перлата успокоява психиката, носи умиротворение и душевна хармония. Перлата предупреждава своя притежател за болести, губейки блясъка си. 

Изделия от перли, тюркоаз и корал на Love&Life можете да откриете в галерия „Лина“, София, ул. „Шипка“24 или да поръчате онлайн lovelifebg.com

Напишете мнение

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър


Стандартни размери на пръстени

Можете да измерите обиколката на пръста си с лента и след това да я наложите върху линия. Това е обиколката на вашия пръст в мм.


Европа

САЩ

България

/обиколка в мм/

Диаметър в мм

11

6

51

16.0

14

7

54

17.0

17

8

57

18.0

20

9

60

19.0

23

10

63

20.0Стандартни размери на гривни:

размер на китката 
(в inches)

размер на гривната
(в inches)

размер на гривната
(в cm)


6-1/2"

7"

17.75 cm


6-3/4"

7-1/4"

18.50 cm


7"

7-1/2"

19.00 cm


7-1/4"

7-3/4"

19.75 cm


7-1/2"

8" up

21.50 cm


Стандартните размери на гривните са7" за жени и 8" за мъже. Приблизителниятразмер на китката се определя с шивашкиметър увит около китката, под кокалчетона китката.Стандартни дължини на колиета:

размер на колието
(в inches)

размер на колието
(в cm)

 

16"

40.60 cm

колие по врата

17-18"

43-45.70 cm

колие на ключицата

20"

50.80 cm

няколко см под ключицата

22"

55.90 cm

около деколтето

24"

61.00 cm

под деколтетоЕтикети: Гривна от естествени перли, Бижута със сребърни елементи

Препоръчани