Цитрин, жадеит и сребро 925

  • 169.00лв.
Mercedes-Benz   Коледа идва с подаръци от Love&Life   Коледа идва с подаръци от Love&Life
Количество:

Заради жълтият си цвят, цитринът се приема за слънчев камък. При умора и депресия цитринът е в състояние да върне енергията на своя собственик, давайки му слънчева енергия.

В някои страни цитринът е почитан като камък на парите и късмета, носещ късмет и привличащ финансови успехи. Препоръчва се парче цитрин да стои между банкнотите в портфейла ви за привличане на богатство.

Цитринът внася топлота в отношенията, придава увереност, помага за творчески успех.

Независимо от всичко това, в някои страни цитринът е смятан за камък на крадците и мошенниците. Украшения с цитрин често са носели джебчиите и измамниците.

Съвременните магове приемат цитрина за двойствен камък, който служи еднакво добре и на мошенниците и на порядъчните хора.

Още древните римляни са се възползвали от магическите свойства на цитрина да засилва красноречието и да завладява вниманието на публиката. Затова цитринът е камък, който смело може да бъде носен от всички, които имат публични изяви.

Цитринът дава увереност, грациозност. Затова се препоръчва носенето на цитрин от бижутери, скулптори, хирурзи, гравьори, художници.

Цитринът премахва главоболието, отблъсква депресията, ускорява лечението на дефекти в речта, особено при децата.

Твърди се, че жадеитът благославя всичко, което докосва.

Жадеитът е особено ценен от древността, заради своите метафизични свойства. Смята се, че това е камък на сънищата, който подпомага получаването на свещени знания от духовния свят по време на сън. Жадеитът е силен защитен талисман, осигуряващ дълъг живот и спокойна смърт. Има изключително силни лечебни свойства. Жадеитът е камък на късмета и приятелството. Жадеит означава мъдрост, събрана в спокойствие. 

Жадеитът е камъкът на спокойствието по време на буря. Действието му балансира нервите и успокоява сърдечния ритъм. 

Камъкът е мощен антиоксидант и е отличен за лечение на бъбреци, далак и надбъбречни жлези. Полезен е за костите и ставите, особено за бедрата, както и за лечение на бактериални и вирусни инфекции, цистит. 

Жадеитът е и камък на мечтите, който освобождава от негативни мисли и раздразнителност и успокоява ума. Стабилизира личността, интегрира ума с тялото, дава на своя притежател увереност.

В Азия Жадеитът е почитан като благороден камък. В древността, неговото използване за лечение е било подчинено на строги закони и счупването на предмет от жадеит незабавно се наказвало със смърт. Камъкът се смятал за средство за лечение на всички болести.

В древна Гърция жадеитът е смятан за камък, вдъхновяващ ума за бързи и точни решения, затова търговците задължително държели парче жадеит в дясната си ръка по време на сделки. 

Жад е името, споделяно от два различни минерала - Нефрит и Жадеит. Въпреки, че имат различен състав, твърдост, плътност и кристална структура, камъните са подобни на външен вид и с еднакво ценни метафизични свойства. И двата камъка са познати с красивите си маслиново зелени нюонси, но има някои различия:

Нефритът обикновено се среща в кремаво бяло, средно до дълбоко маслинено зелено, кафяво и черно. Има гладка повърхност с восъчен блясък. Цветът на Жадеита може да бъде бяло-сиво зелено, листно зелено, синьо или синьо-зелено, изумрудено зелено, лавандулово, розово, червено, оранжево, зеленикаво-черно или черно. Повърхността на жадеита е твърда и лъскава, по-пореста от Нефрит и обикновено е по-скъпа. Полупрозрачен, изумрудено зелен жадеит, оцветен от следи от хром, се нарича Imperial Jade и е най-рядък и най-ценен.

Черният жадеит има силни, защитни енергии, предпазва от негативна атака, физическа или психологическа.

Синият жадеит успокоява ума, насърчава спокойствието. 

Кафявият жадеит заземява. Свързва се със земята и осигурява комфорт и надеждност.

Лавандуловият жадеит облекчава емоционалната болка. Неговата енергия е от най-високия етерен спектър.

Оранжевият жадеит носи радост и енергия.

Лилавият жадеит насърчава веселието и щастието и пречиства аурата на човека. 

Червеният жадеит е камък на енергията и разсейва страха. 

Белият жадеит помага при вземането на решения.

Жълтият жадеит е камък на оптимизма.


 Напишете мнение

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър


Стандартни размери на пръстени

Можете да измерите обиколката на пръста си с лента и след това да я наложите върху линия. Това е обиколката на вашия пръст в мм.


Европа

САЩ

България

/обиколка в мм/

Диаметър в мм

11

6

51

16.0

14

7

54

17.0

17

8

57

18.0

20

9

60

19.0

23

10

63

20.0Стандартни размери на гривни:

размер на китката 
(в inches)

размер на гривната
(в inches)

размер на гривната
(в cm)


6-1/2"

7"

17.75 cm


6-3/4"

7-1/4"

18.50 cm


7"

7-1/2"

19.00 cm


7-1/4"

7-3/4"

19.75 cm


7-1/2"

8" up

21.50 cm


Стандартните размери на гривните са7" за жени и 8" за мъже. Приблизителниятразмер на китката се определя с шивашкиметър увит около китката, под кокалчетона китката.Стандартни дължини на колиета:

размер на колието
(в inches)

размер на колието
(в cm)

 

16"

40.60 cm

колие по врата

17-18"

43-45.70 cm

колие на ключицата

20"

50.80 cm

няколко см под ключицата

22"

55.90 cm

около деколтето

24"

61.00 cm

под деколтетоПрепоръчани